Ibland tar livet oanade vändningar…

För lite mer än en månad sen var jag iväg och gjorde en total hälsoundersökning inkluderat ca 40 olika test. Mest för att kolla så att allt är som det ska och alltid kul att få reda på hur bra värdena faktiskt är. Ligger man i elit eller inte?! 😉 Hihi

Och värdena var super bra och jag toppade många utav dem, så som lungfunktion på 81,9% och en lungvolym på 5,2liter. Dock var det två värden som ej var lika bra. För att inte gå in för djupt på ämnet så resulterade det i att från dag 1 behöva ta medicin, fem olika tabletter/dag, där ibland blodförtunnande som jag skulle behöva ta livet ut. Detta ändrar så klart synen på den sporten jag utövar. En allt för kraftig smäll kan resultera i inre skador och inre blödningar. Det finns ingen sport i världen jag sätter livet på spel för och detta gav mig såklart en annan syn på saker och ting. Inte bara att jag kan skada mig i sporten jag utövar utan att jag även kan råka ut för andra livshotande händelser. Jag trodde jag var döende i drygt två veckor när jag i samråd med föräldrar, pojkvän och syskon väljer att besöka en läkare till, bara för att få en annan läkares syn på det hela.

Läkare nr. två säger att jag är fullt frisk men att en del av värdena inte är helt okey men absolut inte så dåliga så att det skulle vara skada för min hälsa. Jag blev tok glad och en lättnad infann sig. Pju, åkte direkt dagen efter och tränade med David.. 🙂

Sen blir jag ändå kallad till en specialist på Odenplans läkarsjukhus för att träffa en läkare nr tre, för att göra en utredning på mina värden. Så alltså vet vi inte om allt är bra utan det ska göras en utredning…

Jag har nu valt att lägga fightingen åt sidan tills vidare och kommer hålla igång med min styrketräning bara för att hålla igång kroppen.

Ibland tar livet oanade vändningar som man inte kan påverka. Detta har gett mig en annan syn på livet och vad som är viktigt här i livet. Ett budskap till er alla:

3 Kommentarer / Ibland tar livet oanade vändningar…

 1. Sandra skriver:

  Tråkigt att höra att vissa värden inte var önskvärda. 🙁 Hoppas det inte är så allvarligt och att du kan fortsätta med fightingen. Men som du säger så är livet för kärt för att riskera att dö på kuppen.

  Håller tummarna för dig och kämpa på! Du är en inspiration för så många oavsett vilka utmaningar du tar dig an. 🙂

  Kram
  Sandra

 2. Carina skriver:

  Hej Jannika!

  Tur i oturen att du gjorde en hälsokontroll i första läget, så det görs en ordentlig utredning av dina mindre bra värden. För som du säger så är ingen sport värd att riskera livet för. Önskar dig lycka till i den fortsatta utredningen. Ta hand om dig.

  Kramar till dig

 3. Annica skriver:

  Nej vad tråkigt. Jag som såg fram emot att se dig i ringen snart. Men hoppas det blir bättre 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *