Vad är betydelsefullt i livet? Lever du varje dag som om det vore din sista?

Vad är betydelsefullt i livet? Lever du varje dag som om det vore din sista?

Nu var det verkligen längesedan jag gjorde ett blogginlägg och det har sina förklaringar men tänker inte gå in på alla nu utan komma undan med en och det är tidsbrist 😉

Mitt liv har den senaste tiden varit upp och ner, framåt och bakåt och jag har inte riktigt vetat om mina beslut och mitt agerande varit det rätta. Allt från min påbörjade fighting karriär som plötsligt fick en vändning, till nytänk, till vad ska jag göra nu mm, mm. Ni vet också de tillfällena när du måste ta ett beslut och vilket du än väljer så är det som att välja mellan pest eller kolera. Hur du än väljer så blir någon ledsen eller sårad. Men någonstans hoppas man ju att de beslut man tar blir bra och att allt ska lösa sig i slutändan..

-En vän till mig fick för ett tag sedan reda på att hon har en elakartad tumör på hjärtmuskeln som ej går att operera bort.

Denna kvinna har allt från 2år till fler år kvar att leva. Hon vet inte, ingen läkare vet hur länge. Men hon ser mer positivt till livet än någon annan jag känner. Hon lever livet, tar vara på det och gör exakt det hon mår bra utav. Hon säger; -Antingen lägger man sig ner och dör eller så lever man! Hon är en kämpe långt ut i fingerspetsen och är glad för att hon lever.

-En annan go vän till mig har inte haft det lätt detta året och ännu lever hon i en uppförsbacke men som hon säger: -Just nu känns det sjukt tungt och orättvist och stressigt. Men det blir bättre, det vet jag! Tycker jag kommit rätt långt på detta året. Måste bara fokusera mera.. Som du. Det är du grym på.

Detta är en go vän som råkat ut för mycket men som är en fighter och som jag ser upp till oerhört. Hon är en grym förebild för många inklusive mig och jag vet att hon kommer ta sig tillbaka till toppen.

-En annan vän är en riktig livsnjutare och tog sitt pick och pack och flyttade till Spanien för att ta vara på livet!

Ja, varför inte. Han mår prima och lever varje dag som om det vore den sista. Han har alltid ett positivt tänk, man blir glad bara av att tänka på människan och jag vet att han njuter av livet till fullo. Han har sin mamma som idol och förebild och bara det gör honom till en stor människa i mina ögon.

Att höra en människa berätta att hon har endast en viss tid kvar att leva eller att hon vet att hon nått botten men att hon kommer ta sig upp igen, hur det ska gå till vet hon inte men hon vet att det kommer ske. Och den tredje vän jag skrivit om ville verkligen ta vara på livet och gjorde det han själv mår bra utav och skaffade sig livskvalité.

Sådant här ger mig perspektiv på mitt liv och att man inte har mycket att klaga på, MEN lever man det där livet man drömde om när man var liten? Drömlivet!

Jag har min hälsa, min älskade Shay som jag lever med och min underbara familj och fantastiska vänner som alltid finns där. Vad mer kan man egentligen begära? Visst, mitt senaste år har inte heller varit en dans på rosor men det är en tid i mitt liv som jag värderat högt, människorna som varit involverade och som jag älskar, men hur vet man att de beslut som tas är de rätta?

Människorna i mitt liv ger mig livsglädje och varför inte leva livet fullt ut nu och våga satsa på det man själv tror på och göra det för ens egen skull! Livet är för kort för att inte leva det nu! Kanske kan det vara läge att ta ett beslut för att ens älskade ska mår bra fast du själv blir ledsen då du mister det vackraste du har..

-Jag mår bra när jag vet att alla runt om kring mig som jag håller kär mår bra och har det så bra de bara kan ha det!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *