Från fitnessprofil till MMA fighter…

Allt började här…
När jag var liten var min stora passion fotboll. Jag spelade fotboll i 12 år. Gick från flicklaget och upp i damlaget och blev en nyckelspelare som vänster ytter. Då laget splittades efter många år valde jag att sluta med fotbollen och välja annan inriktning. Jag tog sikte mot friidrottsvärlden och började träna och tävla i grenarna 800meter sprint och 60meter häck.
Under denna tid jag tränade friidrott så var det viktigt att även arbeta upp styrkan och bålstabiliteten i kroppen och då blev jag inslussad i gymvärlden. Jag fastnade helt för den typ av träning! Efter ett par år gick jag över helt till styrketräning.

Jag måste alltid ha ett mål med min träning och då jag älskade styrketräning så passade det ju bra att prova på fitness. Jag gjorde min debut tävling 2005 i Body Fitness. Åren därpå valde jag att testa på Athletic Fitness och fastnade totalt.
Vad exakt är Athletic Fitness?
Athletic Fitness är en tävling där din fysik sätts på prov. Första delen är en symetrirond där du bedöms på hur symetrisk muskulatur du har. Efter det kommer styrkeronden som innefattar chins och dips. Då ska du göra så många repetitioner som möjligt, så korrekt som möjligt. Därefter kommer hinderbanan och skall genomföras på så snabb tid som möjligt. Sist kommer symetrironden igen.

Händelserikt år 2011…
År 2011 satsade jag på Body Fitness. Body Fitness skiljer sig från Athletic Fitness på så vis att det endast är symmetri ronder i Body Fitness. Olika ronder med olika bikinis. Allt bedöms från topp till tå. Smink, hår, symmetri, färg, skor, posering, hur man för sig på scen genom en T-walk osv. Jag ställde upp i Svenska Mästerskapen och tog hem första  placeringen. Detta gav mig möjligheten att representera Sverige i landslaget på Nordiska Mästerskapen och där kammade jag hem en fjärde placering. Något jag är väldigt stolt över.
Det var ett händelserikt år med allt vad det innebär och hoppas framöver kunna delta i både Body Fitness och Athletic Fitness.

Ny utmaning…
Planen från min sida var att dubblera 2012 och ställa upp i både SM Athletic Fitness och SM Body Fitness. Men efter min långa diet inför tävlingarna 2011 så saknade jag motivationen för att kriga på som vanligt i gymmet och dessutom att starta en diet igen. Så jag tog ett stort beslut och det inkluderade att lägga dietandet och den typen av träning och tävling på hyllan ett tag för att ge mig in i en ny värld…

MMA…

Jag har nu sedan våren 2012 valt att ge mig in i fighting världen istället. Mitt mål är att börja tävla i MMA (Mixed martial arts). Med andra ord tränar jag nu helt annorlunda mot vad jag tidigare gjort. Jag tränar Bjj (Brazilian jiu-jitsu) för att få in markdelen, ren MMA för att få in sparringen och fightingträningen, fys för att få in uthålligheten, styrkan och konditionen i musklerna, intervaller för att få in konditionen. Det blir dubbelpass om dagen. Det jag gillar med sporten är att man behöver vara bra på mycket, totalt genomtränad, explosiv, uthållighet, stark, kunna läsa av den andra personen, you name it! DET gillar jag!

Att få gå in i en sådan här satsning kan man inte göra utan den bästa hjälpen. Så vid min sida har jag de bästa tränarna; min MMA och teknik tränare David Bielkheden, hans blogg har ni här; http://www.fightplay.tv/kategori/david-bielkheden/ och så självklart min fystränare Boris Kuzmic. Jag förlitar mig totalt på dessa två, så när de säger till mig att jag är redo, då går jag upp!

Jag tränar på en klubb här i Stockholm vid namn Hilti http://www.hiltibjj.com/ som ligger i Årstaberg. Där tränar jag MMA och Bjj. Tekniken och fysen tränar jag på Davids ställe, Boot Camp & MMA Boot Camp http://mma-bootcamp.se/ som ligger på Medborgarplatsen.
Jag är riktigt taggad och min glöd för träningen har kommit tillbaka och jag ger 110% inför det här. Den dagen jag går upp, då är jag redo för fight! Följ mig här på www.fightyourfight.se